OM PROSJEKTET

Villmarkens kall!

 

Det hele begynte med en visjon for snart fem år siden. En liten tanke satte rot i et ellers ganske så enkelt hode. ”Norges langstrakte land er jo fint”, tenkte den da gang unge og uerfarne, kall det gjerne naive, Geir Erik Storesund. Visjonen ble luftet for hans like enkle bror, Kjell Magne Storesund, og det ble med det.

 

Ettersom årene har gått, og vi med dem, har denne visjonen tatt steget til å bli hardbarket realitet. Noe eldre og en tanke mer kyniske enn for fem år siden, legger vi nå ut på vårt livs største eventyr, Norge på langs 2006. Hurra hurra! Likesom fuglene trekker mot sør om høsten, slik tar vi også våre første famlende steg mot det forjettede Lindesnes den 25. februar. Lite aner vi om hva som venter oss på vår ferd fra den kalde og forblåste Knivskjellodden i nord, men en ting er vi sikre på: Humøret har vi med!

 

Etter hvert som vi snubler oss nedover fjellheimen kommer vi nok i hu et gammelt ordtak. ”Uten mat og drikke, duger helten ikke”. Og ettersom moskusen på Dovre er fredet, blir vi nok nødt til å fylle sekkene våre med fast føde på diverse mellomstasjoner. Dersom du som den nysgjerrige leser lurer på hvor disse befinner seg, er det bare til å klikke seg inn på vår reiserute.

 

Som de gode og flotte karene vi er, har vi også et lite sideprosjekt på gang for å bøte på vår ellers så svarte samvittighet. Ettersom vi ikke har hjerte til å harselere med dette, har vi laget en seriøs presentasjon av prosjektet på en annen side. Nysgjerrig?! Se ”Global KRIK” i menyen. Mens vi ennå er i det seriøse hjørnet, vil vi benytte anledningen til å takke alle som på en eller annen måte støtter dette prosjektet. Dere gir et viktig bidrag! Me ynskjer og å takka alle dei som hev gjeve oss stønad og oppmuntring på ymse vis (og med denne nynorsksetningen håper vi språkrådet lar oss være i fred).

 

Ettersom vi hadde et ønske om at denne siden skulle bli bra, kunne vi simpelthen ikke lage den selv. Vi har derfor valgt vår webmaster med stor omhu. Øyvind Arnøy trives rett og slett ikke ute i naturen. Dette til tross, er han underlig nok et usedvanlig trivelig individ. Det hjelper også godt på at han tar betaling i form av kebabpizza og ostepop. Et annet argument er at vi vet hvor han er å finne. Nemlig i kjelleren sin på Flotmyr. Uansett, tusen takk for all den uvurderlige hjelpen du gir oss!

 

Du har herved frie hender Øyvind, så Gud bevare oss alle vel! Og kjære lesere: Vi setter stor pris på vennlige hilsener og oppmuntrende parsereller i vår artige gjestebok! Vi skal bestrebe oss til det ytterste for å besvare disse på en folkelig og hyggelig måte. Vi avslutter denne innledningen med litt dyptfølt poesi til ære for dere!

 

To hygg’lige brødre fra Karmøy vi er,

Vi skal på tur i allslags vær.

Vi spenner våre ski og vi snører vår sekk.

Og på en to tre er vi vekk, vekk, vekk.

Media


«Det er langt frå Mathareslummen i Kenya og aidsråka barneleia familiar i Uganda, til snødekte vidder og tunge ryggsekkar i Nord- Noreg. Likevel er det frå nettopp Nord-Noreg Kjell Magne og Geir Erik startar å hjelpe folk i gang. Dei håper å kunne samle inn pengar til Global KRIK, eit samarbeid mellom KRIK og Strømmestiftelsen, for å gje born og unge i Kenya, Uganda, Tanzania og Sør-Sudan ein betre kvardag.»

«Vi er stein gira på dette, forteller brødrene Kjell Magne Storesund (26) og Geir Erik Storesund (23) fra Torvastad. Planene om ekspedisjonen har godgjort seg lenge. I fem år har guttene snakket om å legge ut på den lange vandringen. Nå skal turen gjennomføres. Brødrene har satt av et halvt år med pauser fra studier og arbeid. Anledningen har ikke bydd seg før nå, forteller Kjell Magne.» Les PDF.


Norge på langs for Global Krik

I januar/februar 2006 sendte vi ut et brev til en rekke bedrifter/privatpersoner på Haugalandet. Brevet inneholdt en nærmere beskrivelse av prosjektet, hvordan vi ville gjennomføre det og hvordan vi kunne kontaktes. Til dere som ikke har vært så priviligert av å motta dette brevet vil vi anbefale å lese dette her. God fornøyelse!Sammenlagt distanse og sponsebeløp 22.juli 2006: 2617km og 52635 kroner

Sponsorer


Conceptor ASA: 2.50kr/km

Gasnor: 1.50kr/km

Hydro: 1kr/km

Exinet: 1kr/km

Amdam Mesterservice AS: 1kr/km

SpareBank 1 SR-Bank: 1kr/km

Fatland Gjestal Ull AS: 50øre/km

Smarten AS: 50øre/km

BonBon: 30øre/km

Førre Trevarefabrikk AS: 750kr totalt

Private Sponsorer


Simon Næsse og Ruth Synnøve Hausken
Elin Therese Storesund og Terje Hjønnevåg
Jorunn Jette Haugland Ådnøy
Knut Bendik Storesund og Tove Lindøe
Jørgen Skogland Østensjø
Leo Wolters og Marike
Kjell Gunnar Hausken
Tor Asle Grønningen
John Kristian Hausken
Gunnvor & Svein Andreas Næsse
Trond og Rita Bø
Marianne og Torbjørn Førre
Gunnar og Bjørg Areklett

Nat (arbeidskollega av Geir Erik)
Marit Kristin og Bjørn Bruaset
Bestemor
Anne Lene Jordåen Egenberg og Kjetil Egenberg
Hanne Elin Arnøy og Einar Brummenæs
Marte Haugland og Jon Ådnøy
Marit og Jostein Espeset
Thomas Pierce Texe
Marit Areklett
Toril og Kristian Nessa
Steinar & Rebecca Christiansen