Honningsvåg
24-26.02.06Tross mange minusgrader og bitende vind, må Honningsvåg være en av de varmeste steder på jord. Sjelden har vi møtt så mange hjelpsomme, hyggelige og koselige mennesker som her! I løpet av et døgn har vi fått gode kontakter i politiet, forsvaret, Falken og lokalbefolkningen generelt. Vi føler oss faktisk så velkomne at vi har besluttet for å drite i hele turen og bosette oss her. Tenker vi lurte dere der ja! Artig...

Dagen idag har vi blant annet tilbrakt på kontoret til Honningsvågs beskytter, politimannen Øystein. Vi traff ham tilfeldigvis på et av byens mange utesteder kvelden i forveien. Iført shorts og svett t-skjorte guidet han oss igjennom Finnmarksviddas herlige og finurlige kurver. Øystein er en garvet friluftsmann og ifølge en av fjellvettreglene skal man lytte til slike mennesker. Da vi tenkte at vi hadde tenkt oss til Lakselv for Øystein, var hans første kommentar, Hælvætes mannskit!! Så vi droppet glatt Lakselv til fordel for samer, joik, joika og rein. Kautokeino venter og vi gleder oss ihjel! Uansett, en stor takk til politimannen Øystein! I tillegg til å hjelpe oss med rutevalget fikset Øystein også transport opp til Nordkapp for oss, så i morgen sitter vi på med et av forsvarets kjøretøyer opp dit.

Utenom denne brave lovens vokter har vi også truffet svært mange andre trivelige individer. En av disse inviterte oss hjem på kaffe, og dette kunne vi selvfølgelig ikke si nei til. Etter at vi hadde drukket kaffe våget vi oss frempå og spurte hvor det var mulig å få tak i brensel for primus i byen. Dette enkle spørsmålet resulterte i en kjøretur ned til et lokalt verksted hvor vi fikk en grundig innføring i snøscooternes finurlige mekanikk, og som ikke det var nok spanderte han renset parafin til en verdi av ca. 600 kr på oss. Jøye oss, hvilket folkeferd! Vi gir oss ende over og vel så det. Takk skal du ha Rune Seppola! En stor takk går også til forsvaret som fikk oss gratis opp til Nordkapp, samt gratis inngang på Nordkapplatået. Med slike koselige mennesker i forsvaret, er det rett før vi verver oss ti evig tjeneste for folk, fe og fedreland. Det er med tungt hjerte vi nå forlater Honningsvåg for å legge ut på første etappe.
Publisert 06 Mar 2006 av Kjell Magne og Geir Erik

<< Nyere (1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ) Eldre >>

Content Management Powered by CuteNews