Nordkapp Olderfjord
27.02 05.03.06Normalt folkevett tilsier at dersom man beveger seg oppover, må man til slutt kunne nyte gleden av en eller annen nedoverbakke. I dette tilfellet ble det kun en.

Første etappe har vært preget av svært vekslende vær. Og med det mener vi svært vekslende med stor S og V. Moder natur har vist seg fra sin aller beste side, og om ikke aller verste, så svært så dårlige. Turen over Magerøya var preget av lite snø og dårlig sikt, noe som har resultert i at skiene våre allerede ser ut som om de skulle vært prøvekjørt i grusen hjemme i oppkjørselen vår. Pyttsann, verre skal det bli! Før vi forlot Magerøya var vi så heldige å bli invitert inn til nok en familie på kaffe. Dette stadfestet det vi allerede hadde forstått: Alle her er kjekke!!

Et av de største hindrene vi møtte på denne etappen, bortsett fra vår egen fysiske form, måtte selvfølgelig være menneskeskapt. Etter å ha festet 50 kilo på hver vår ryggsekk og nærmest brukket hver vår ryggrad, bestemte vi oss for å spise opp det sure eplet og haike med Bjørn fra Mesta gjennom Nordkapptunnelen. Takk for turen! Etter å ha kommet oss vel igjennom dritt-tunnelen, gikk turen videre fra Kåfjord. Her møtte vi en sykemeldt yrkesfisker ved navn Karl Harry som gav oss en snøscootertur vi sent vill glemme. Skrekkblandet fryd er vel en passende beskrivelse for vår opplevelse av denne turen. Ferden videre over til Olderfjord skulle vise seg å bli tyngre enn først antatt. Dette på grunn av et snøfall på omlag 40 cm, null sikt og sterk vind. Kombinert med vår noe spektakulære «gå oss i form» filosofi, satte dette melkesyren og andre syrer vi ikke visste om fra før i sving. Etter tre dager med drittvær ble vi endelig belønnet med strålende sol. Men som alle vet, man får sjelden både i pose og sekk. Med solen kom også vinden og kulden. Det har vekslet mellom -12 og -22 de siste døgnene. Kombinert med vind har vi beveget oss i rundt -26. Vi tar det som en god forberedelse til Kautokeino!

Første etappe har gitt oss mange nyttige erfaringer som vi tar med oss videre. Yngstemann har blant annet funnet ut at pulk kombinert med bratte heng og stor fart kan resultere i at pulken med innhold fort forlater bakkeplan. Nyttig lærdom!

Vi befinner oss nå i Olderfjord hvor vi har fått låne et helt hus til avising av utstyr. Og is er det nok av!

Her tar vi oss et par dager med planlegging av mat, rutevalg videre og vedlikehold av utstyr. Neste etappe går mot Kautokeino gjennom Stabbursdalen, verdens nordligste furuskog. Og selvfølgelig over Finnmarksvidda. Vi skal gjøre vårt beste for å holde dere oppdatert underveis, selv om dette har vist seg å være vanskelig. Dette skyldes blant annet dårlig dekning og det enkle faktum at mobilen vår ikke liker kulden særlig godt.

Neste etappe skal være viet den Himmelske Danserinne, også kalt nordlys, isfiske og bålbrenning i kalde vinternetter.

Kos dere med jobb og studier!
Publisert 06 Mar 2006 av Kjell Magne og Geir Erik

<< Nyere (1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ) Eldre >>

Content Management Powered by CuteNews