Narvik Sulitjelma/Fauske
22.04.06 30.04.06 (4. etappe) Se bilder

Filmer
Film 1 : Det minstemann her prøver å stotre frem, er; "håper han tryner..."
Film 2 : Vi står og venter på scooterhaik fra fjellrednings-tjenesten på ritsem. Isen på det 1 mil brede regulerte vannet er i ferd med å sprekke, så vi har det travelt...
Film 3 : Bak i scootersleden over vannet ved ritsem.
Film 4 : Bak i scootersleden fremdeles...
Film 5 : En helt vanlig dag...
Film 6 : Kveld i teltet.
Film 7 : Morgen i teltet.
Film 8 : Nok en helt vanlig dag...
Kjære lesere over det ganske land!

Ettersom vi i det siste har skjemmet dere helt bort med lange avhandlinger om vår lille eventyrreise, blir vi nødt til å fatte oss i korthet for å få dere ned på jorden igjen.

Etappe 4, Narvik Sulitjelma, har vært alt annet enn lett og kan oppsummeres i fire ord: Full snøsmelting og vill panikk! Vi trodde situasjonen var fullstendig under kontroll, helt til vi tidlig en morgen våknet av at noe var forferdelig galt. Hele 10 mil fra Sulitjelma hadde det for alvor begynt å livna i lundar og lauvast i li. Vi hørte lyder og observerte dyr som slett ikke var noe godt tegn for to karer med pulk og ski i høyfjellet. Småfugler kvitret, bekker klukket, humler surret og hestehoven sprang ut i full blomst. Vi er normalt ikke av sorten som lett lar oss stresse, men i løpet av de siste fem dagene har blodpumpen virkelig fått trening. Vi har spurtet forbi fjellområder som Rago, Sarek og Padlejanta mens mose, grus, småstein og lav har stått rundt pulken. Det er jammen en merksnodig opplevelse å befinne seg 10 mil til fjells med vann til knærne, lyng så langt øyet kan se og en 60 kilos pulk på slep som ikke har noe å gli på.

Stikk i strid med vår gode turfilosofi, har det også blitt svært lite søvn på oss i denne perioden. I snøsmeltingen er det ofte best å bevege seg på nattestid pga. det lille skarelaget som danner (eller burde ha dannet) seg på overflaten. Dette har resultert i gudsjammerlige vekkerklokkeinnstillinger som 03.00, 04.30 og 05.00. Men tross utallige forsøk; skarelaget har uteblitt og vi har våknet til regn, sludd, dårlig sikt, vind og mildvær. Et herlig liv, med andre ord! Man kan vel trygt si at snøsmeltingen tok oss fullstendig på sengen, noe som har ført til beinharde 12 - timers dager, blodslit i lyng og gråstein, iskald vassing i overflatevann til knærne, smådristige elvekryssinger med tau og ispigger, samt småfrekke nedkjøringer med en sliten pulk. Når man tenker på at vår opprinnelige reiseplan var å nå Meråker med pulk og ski (omtrent 70 mil sørover), bør det gå opp for dere hvilke organisatoriske genier vi egentlig er. Uansett; lokalfolk i området forteller at det er minst 40 år siden det var så lite snø i fjellene. Det skulle bare to karer fra Karmøy til for at snøen skulle forsvinne en måned for tidlig…

De fem siste panikkslagne dagene har vi hatt æren av å kjempe side ved side med Åge Lindstad, 58 åringen fra Moelv (nevnt i tidligere reisebrev). Etter å ha sett hva denne karen er i stand til rent fysisk, har han begynt å gå under kallenavnet ”Skinnet”. Seigere enn reinsdyrskjøtt og staere enn bukk, der har vi Åge i et nøtteskall. Vi har med andre ord endelig funnet skinnet som ikke bedrar. Åge snakker stadig om en dame som heter Beate. Det virker som om han liker henne svært godt…

Akkurat nå befinner vi oss i Fauske og bor hos verdens hyggeligste ektepar, Gunnar og Marit. Tusen takk for lån av kjellerstue, åpne dører, vask av klær, lån av dusj, fantastisk mat, gode historier og utrolig godt selskap. Også tusen takk til hele deres familie for varm velkomst! Takk Sølvi med familie for lån av bil ut til Bodø flyplass, lån av internett samt hyggelig kaffebesøk. Også en varm takk til Jorunn og Marte som satt oss i kontakt med sine fantastiske slektninger i nord. Dere reddet oss fra to netter i Shell Selects vaskehall med russefeiring rett utenfor porten…Også en takk til Tom Gunnar for Ostepop og filmkveld samt en overdådig friluftsmiddag på polarsirkelen.

Vi vil også benytte anledningen til å takke gjengen i Djevlepasset (opp dit skulle vi). Det smakte godt med pølse, bacon, kaffe og godt i koppen etter en strabasiøs førstedag med kuling ut fra Narvik. Dere er de fire vennligste djevlene vi har møtt!

Også takk til Per E. Hansen med kompis for hyggelig samvær og god mat på Hundalshytta! Det var triveligere der inne enn ute.

Til slutt en stor takk til Jan Sundfør i firmaet Johs. Sundfør AS som fikset gratis og rask flyfrakt av nødvendig utstyr for oss! Uten din hjelp hadde snøsmeltingen ført til en mye lengre stopp enn strengt tatt nødvendig. Vi er utrolig takknemlige!

Vel, kjære lesere. Det var en liten tilstandsrapport fra gutta i nord! Vi beklager litt mangelfull bildedekning denne gangen, noe som er et resultat av stort hastverk og paniske tilstander. De bildene dere allikevel får se, er fra de gangene vi hadde våre roligste og mest harmoniske øyeblikk… Uansett, vi beveger oss ut fra Fauske med sommerutrustning i overmorgen. Hvor vi legger veien, vet vi ikke enda. Alt til sin tid! Det vi imidlertid er svært sikre på, er at det kommer til å bli den mest snørike mai måned i manns minne…

Snakkes lengre sør!
Publisert 07 May 2006 av Kjell Magne og Geir Erik

<< Nyere (1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ) Eldre >>

Content Management Powered by CuteNews