Norge på langs for Øst-Afrika
Kjære dere som leser dette! Vi er to brødre på 23 og 26 år som i slutten av februar 2006 legger ut på langtur. Vi har lenge lekt med tanken om å gå Norge på langs, men først nå blir drøm til virkelighet. Kort fortalt går planen ut på at vi starter fra Nordkapp/Knivskjelodden mot slutten av februar, og ender opp i Lindesnes sent i juli. Første del av turen tilbakelegges med ski og pulk mens siste del skal vi gå til fots. Hvis dere vil vite mer om selve turen eller om oss kan dere gå inn på vår nettside www.norgepaalangs.com

Nå lurer dere kanskje på hvorfor i alle dager vi forteller dere dette. Siden et prosjekt som dette i bunn og grunn er en ego-trip av en annen verden, har vi lyst å bruke denne turen til glede for andre en bare oss selv. I den anledning har vi vært så heldige å få i gang et samarbeid med KRIK (Kristen Idrettskontakt), en av landets raskest voksende ungdomsorganisasjoner. I tillegg til å drive aktivt ungdomsarbeid i Norge, er KRIK også aktive i utviklingsland, deriblant Øst-Afrika. Global KRIK er et samarbeid mellom KRIK og Strømmestiftelsen. KRIK har kompetanse på ungdom, idrett og kristen tro, mens Strømmestiftelsen har lang erfaring med bistand og utviklingsarbeid. Sammen jobber de for å opprette lokallag for barn og unge i Uganda, Kenya, Tanzania og Sør-Sudan. Målgruppen for arbeidet er barn og unge i alderen 10-35 år. Arbeidet skal inkludere alle, uavhengig av kjønn, religion og bakgrunn. Dersom dere ønsker å lese mer om dette, gå inn på www.krik.no, klikk på ”undergrupper” i menyen øverst på siden og velg deretter Global KRIK.

Vi ønsker å støtte Global KRIKs arbeid i Øst-Afrika fordi vi har tro på det arbeidet de gjør. Vi har derfor bestemt oss for å bruke hver kilometer av Norges vidstrakte land til noe fornuftig. Idéen er som følger: Bedrifter og privatpersoner sponser oss med et visst beløp for hver kilometer vi tilbakelegger. La oss si at turen blir på rundt 3000 kilometer. Hvis en bedrift da har bestemt seg for å sponse oss med 1 kr per kilometer, vil beløpet være oppe i 3000 kr ved endt tur. Ved 5 kr per km; 15.000 kr osv. For privatpersoner er det naturlig at beløpet blir noe mindre. 10 øre per km gir ca 300 kr ved endt tur, 20 øre gir ca 600 kr osv. Det er selvfølgelig mulig å sponse med mer (eller mindre), dette blir opp til dere. Vi kan imidlertid ikke oppgi nøyaktig antall kilometer på forhånd, men vi regner med å gå rundt 3000 km.

Vi har lagt ut en oversikt på nettsiden over de forskjellige bedrifter/privatpersoner som sponser prosjektet. Oversikten viser antall kroner per km hver bedrift bidrar med, samt navnene til de privatpersonene som sponser. Denne siden skal oppgraderes jevnlig og totalsummen vil dermed stige etter hvert som vi tilbakelegger kilometrene. På denne måten kan folk følge med på hvor mye som har kommet inn til enhver tid. (Gå inn på www.norgepaalangs.com og klikk på Global KRIK i hovedmenyen)

Etter endt tur vil det bli sendt ut regning til alle som har vært med og bidratt. Om vi ser oss nødt til å avbryte turen på grunn av skade eller lignende, vil regning allikevel bli sendt. Men da med et mindre antall kilometer en først antatt.

Vi håper dere har lyst til å være med på et slikt prosjekt! Deres støtte bidrar til å skape en bedre hverdag for barn og unge i Uganda, Kenya, Tanzania og Sør-Sudan. Gi oss tilbakemelding så raskt som mulig om dere ønsker å sponse prosjektet. Vi reiser til Finmark allerede i februar, og det er viktig at vi får avtalene i havn før den tid. Dere kan kontakte oss på følgende numre/adresser:

Geir Erik Mobil 48 01 69 97
Mail geirerik.s@gmail.com

Kjell Magne Mobil 97 57 31 83
Mail evilcaprino@hotmail.com

PS: Etter avreise 24 februar er det våre foreldre som koordinerer prosjektet. Det er fullt mulig å melde seg opp som sponsor også etter at vi har dratt. Kontakt Tove Lindøe eller Knut Bendik Storesund på tlf:

52 83 91 63 (Hjemme)
95 77 78 38 (Mobil)

 

På forhånd takk!

Vennlig hilsen
Kjell Magne Storesund & Geir Erik Storesund